dijous, 6 de juny del 2013

Experiment Ioda

Experiment   de ioda 

Hem fet un experiment de ioda el que voliem veure era com  sortia un gas de color rosa (aqui el podem Veure )
2013-05-29 12.45.22.jpg
(aqui veurem un video que surt on esta començant posen-se rosa )

www.youtube.com/watch?v=kSiS9Z5W2HM



dimarts, 4 de juny del 2013

Cèl·lules De Patata Fresca




En aquesta imatge ens indica les cèl·lules de la patata Fresca una vegada hem introduït el lugol a la patata  això es posa en el microscopi  i es poden veure les Cèl·lules 

Energia dels Aliments



Quan cremem llenya ,  estem produïm reacció química diem que es una combustió .  En la presència d'oxigen  , els enllaços químics que mantenen unida els àtoms que formen les molècules dels glúcids , les proteïnes i els greixos continguts a la fusta, es trenquen i es forma, bàsicament, aigua i diòxid de carboni.  

divendres, 31 de maig del 2013

Escumes

Escumes 


El pa es un aliment essencial en la nostra dieta perquè . entre altres raons es molt ric en la principal font d'energia per al nostre cos : els hidrats de carboni .Els físics han dit que el pa es una mescla heterogènia .

Les escues sòlides : 

Diem que el pa està fet de una mescla ja que esta composar de diferents substancies es a dir , que esta composat per ( llevat  aigua ..... etc ) El llevat  es una substancia .
Diem que es una mescla heterogènia ja que està composat per varis ingredients 


Dèiem que  el par està fet de una mescla ja que està composat de diferents substancies es a dir , està composat per : (llevat, aigua .... etc) . El llevat es una substancia .
Diem que es una mescla heterogènia  ja que esta composat per varis ingredients 

dijous, 23 de maig del 2013

Que es la la física , química i Biologia ?

Hola em dic Rocio en aquest bloc  us parlaré sobre la ciència a la cuina i també de quin tipus de ciència utilitzem a la cuina . Saps quina ciència utilitzes tu?
Podriem dir que la cuina es com un petit laboratori que estem barrejar  els ingredients o cuinar-los .
Hi ha tres tipus de ciència : Biologia , física  i la química :

La Biologia : La biologia ens explica  que la immensa majoria dels aliments són parts més o menys modificades d’animals o vegetals: músculs (carn), òvuls (ous), arrels (pastanagues, naps, xirivies…), tiges (patates, cebes, apis…), fulles (enciams, espinacs, cols…), flors (carxofes, coliflors, bròquils…), fruits (mongetes, pèsols, pomes…) o llavors (ametlles, avellanes, nous...).

Física :  La física també ens explica els canvis d’estat de la matèria. A la cuina és fàcil trobar, per exemple, l’aigua sòlida com a sòlid, el gel, l’aigua com a líquid, i l’aigua com a gas, el vapor d’aigua. El problema és que, una vegada més, a la cuina les coses no són tan senzilles .

Química : A mig camí entre la biologia i la química, la bioquímica ens descobreix que si poguéssim observar amb més detall les cèl·lules de la carn, les verdures, els llegums o de qualsevol altre aliment, arribaríem a veure les complexes molècules de les substàncies que ens empassem cada vegada que fem un àpat: els hidrats de carboni, els greixos, les proteïnes, l’ADN, les vitamines... Anant més avall encara, ens adonaríem, que aquestes molècules tan
complexes estan formades per un grup molt reduït de diferents àtoms, bàsicament carboni, hidrogen, oxigen i nitrogen. (C, H, O, N).