Hola em dic Rocio en aquest bloc us parlaré sobre la
ciència a la cuina i també de quin tipus de ciència utilitzem a la cuina . Saps
quina ciència utilitzes tu?
Podriem dir que la cuina es com un petit laboratori que estem barrejar els ingredients o cuinar-los .
Podriem dir que la cuina es com un petit laboratori que estem barrejar els ingredients o cuinar-los .
Hi ha tres tipus de ciència : Biologia , física i la química :
La
Biologia : La biologia ens explica que la immensa majoria dels aliments són
parts més o menys modificades d’animals o vegetals: músculs (carn), òvuls
(ous), arrels (pastanagues, naps, xirivies…), tiges (patates, cebes, apis…),
fulles (enciams, espinacs, cols…), flors (carxofes, coliflors, bròquils…),
fruits (mongetes, pèsols, pomes…) o llavors (ametlles, avellanes, nous...).
Física : La física també
ens explica els canvis d’estat de la matèria. A la cuina és fàcil trobar, per exemple,
l’aigua sòlida com a sòlid, el gel, l’aigua com a líquid, i l’aigua com a gas,
el vapor d’aigua. El problema és que, una vegada més, a la cuina les coses no
són tan senzilles .
Química : A mig camí entre la biologia i la química, la bioquímica ens
descobreix que si poguéssim observar amb més detall les cèl·lules de la carn,
les verdures, els llegums o de qualsevol altre aliment, arribaríem a veure les
complexes molècules de les substàncies que ens empassem cada vegada que fem un
àpat: els hidrats de carboni, els greixos, les proteïnes, l’ADN, les
vitamines... Anant més avall encara, ens adonaríem, que aquestes molècules tan
complexes estan formades per un grup molt reduït de diferents
àtoms, bàsicament carboni, hidrogen, oxigen i nitrogen. (C, H, O, N).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada